Dat fans van de serie in een string van wolvenhuid rondhuppelen in Ter Kamerenbos, zo ver zijn we nog niet, gelukkig – maar de campagne van Game of Thrones heerst al bijna 5 jaar over de tv-addicts. In deze middeleeuwse fantasy epos is werkelijk bijne alles mogelijk, iets dat we maar al te goed weten sinds seizoen één, en verder ook nog met zorg toegepast. Brave zieltjes en schurken vallen er als vliegen.
Laten we open kaart spelen : dit vijfde seizoen, beduidend trager, brengt ons meer dan genoeg actie, intriges, gevechten (epische of supersnelle), tragedies allerhande (waaronder een kindermoord)… Dit rustiger ritme laat op zijn beurt ook beter toe de complexe psyche van de personages te ontdekken (Cercei, Arya, Daenerys, Jon Snow…) maar ook een beter controle te krijgen over dit ingewikkelde verhalenlabyrinth. De steeds groter wordende macht van het geloof (de volgelingen van de Many Faced God of nog de Faith of the Seven) verstoort meer en meer de queeste om de Iron Throne, een bloederige en ongenaakbare strijd.
Moeilijk om er nog meer over te zeggen zonder enige spoiler vrij te geven. In het kort : dit seizoen geeft maar zin in één ding : zo snel mogelijk aan het zesde beginnen !
Zoals we gewend zijn van Game of Thrones is de packaging meer dan perfect en de bonus is overvloedig.
Score : 8,5/10 Extra’s : Verwijderde scènes, audiocommentaar, featurettes…
Kimmy en haar vrienden stonden enige tijd geleden in de kranten dankzij een weinig benijdenswaardige anecdote : gedurende 15 jaar leefden ze in een buker, overtuigd van het einde der tijden. Een leugen verteld door hun spirituele leider, valse goeroe en echte smeerlap (Jon Hamm, Mad Men). Terug in de echte wereld tracht Kimmy haar plaats te vinden in de maatschappij, geen eenvoudige taak gezien ze niet meer mee is met haar tijd. Maar ze doet er alles aan om zich aan te passen, zo goed mogelijk, met een ontwapenende naïviteit en humor.
Unbreakable Kimmy Schmidt is ontstaan uit de wereld van 30 Rock (bedacht en geproduced door Tina Fey) en bevat dezelfde flauwe humor. Soms moeten we er hard om lachen, andere keren iets minder. Laten we zeggen dat de amateurs van diepgang hiervoor eerder zullen passen, voor een jonger publiek daarentegen of zij die houden van light entertainement is dit anders perfect !
Score : 6,5/10
De trouwe Netflix abonnees kennen deze serie al. Bloodline toont ons een op het eerste zich perfecte familie, maar eens de schaduw valt wordt de duisternis ook zichtbaar. Toegegeven, als u vanaf het begin niet mee bent dan is het een verloren zaak. En dat zou jammer zijn, want dit cynisch portret van een matriarchale bourgeoisie verspreidt langzaam maar zeker een verbluffend vergif. Bloodline bereikt geen hoge toppen maar toch raden we u aan het even te bekijken… de alomtegenwoordige zon zal al snel plaatsmaken voor de geheimen, het familiaal verraad of de langdurige leugens. U heeft het begrepen, in Bloodline wordt er niet gelachen.
Score : 7/10 Extra’s : Extra scènes…
Politieseries bij de vleet en dat succes zal ook niet snel stoppen, zoals we kunnen zien in de nieuwste spin-off van NCIS : New Orleans. De sterkt punten zijn de emotionele elementen (een verwoeste stad die heropgebouwd wordt), exotische sferen (pluimen, parels en ietwat overdreven accenten) en vooral voldoende ironische en pittige dialogen die zin geven in meer. En natuurlijk zijn we altijd blij om CCH Pounder terug te zien.
Score : 7/10 Extra’s : Extra scènes, featurettes, …
In het kort :
Redders van de mensheid, in een engelachtige versie of militair, Strike Back komt terug voor een vierde seizoen. Aanrader voor de fans !